2 Eylül 2014 Salı

Kına Gecesi Hazırlıkları


Biz gelinler için düğün kadar önemli olan diğer bir şey de kına gecelerimizdir.Hatta kına gecesi için daha çok emek harcarız.Kına gecesinde hediyelik ne verilecek,kınada ne giyilecek,kına nasıl dağıtılacak falan filan derken her ayrıntısı titizlik isteyen bir ön çalışma yapmamız gerekir.Tabi unutulmaz bir kına gecesi yapıp hafızalarda kazınmak istiyorsanız?kim istemezki.. :)

Gelelim Pınar'ın kına gecesi hazırlıklarına.Ben bu çalışmalara baya bir önceden başladım.İstanbulda olmanın avantajıyla bir çok kere eminönüde gidip piyasa da ne var ne yok araştırabildim,ve yapıcaklarımı listeledim.Sizede bunu tavsiye ederim,öncelikle yapmak istediklerinize karar verip,almanız gerekenlerin listesini oluşturun.Sonra şunu unutmuşum bunu unutmuşum diye hayıflanmanın hiç anlamı yok :) Benim listem aşağıdaki gibiydi,hem aldıklarımın hem son hallerinin fotolarını eklemeye çalışıcam.

Hazırlık LİSTESİ

1)Dağıtılacak kınalar: bunun için gerçekten çok fazla alternatifiniz var ama ben eklediğim fotoğraftaki kaftan figürünü begendim.

2)Kına tepsisi ve sepeti : Önce klasik kırmızı tepsileri düşünsemde sonunda bu fransız dantelli set daha asil geldi.

3)Çerezlik : Bu da eski adetlerimizden,gerçi çoğu yerde hala geçerliliği var.Bizim oralarda Kınayla birlikte çerezde dağıtılıyor.



4)Tefler: tefleri ve kurdelelerini eminönünden alıp kendi zevkime süsledim.Kına gecesinde en dikkat çeken ayrıntılardan biri buydu diyebilirim.


Bunlarda Dikkatinizi Çekebilir?? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...