26 Ağustos 2015 Çarşamba

Damat Kutusu Nasıl yapılıR?

Son dönemde moda olan bir başka düğün hazırlığı ayrıntısının yapımından bahsedicez bugün.Genelde damat kutusu veya smokin kutu denilen bu kutular nişanda bohça veya hediyelik götürülürken kız tarafından damata yapılan küçük bir jesttir.Görünüş olarakta kız tarafına artı puan getirecek bir ayrıntıdır.Malum siz hediyeleri götürdükten sonra damat tarafının tüm akrabaları hatta komşuları tarafından o hediyeler inceleniyor ve kızı tanımadan sizin hakkınızda  bir öngörüde bulunmalarını sağlıyor :D O yüzden böyle şeyler önemli diyoruz ve işe başlıyoruz :D



Damat kutusunun içine neler koyulabilinir?

damat için hazırlanan tıraş takımı,bakım malzemeleri olabilir,ayakkabı olabilir,havlu takımı terlik olabilir,seccade tesbih olabilir,bohça için ve hediye olarak düşündüğünüz bir çok malzeme koyulabilinir bence.


Basit bir damat kutusu için gerekli olan malzemeler?

Piyasada çok yüksek fiyatlara bu kutunun kadifelisi,satenlisi,büyük sandık şeklinde olanı gibi farklı versyonlarını bulabilirsiniz.Bizim yapacağımız bulunabilecek malzemelerle kendi el emeğimizle farklılık yaratıcak hoş bir kutu.

*Orta boy bir kutu(ikeadan,koçtaştan,ayakkabı kutusu,hediye kutusu herhangi biri olabilir)
*Siyah karton
*Beyaz karton veya beyaz a4 kağıdı
*Makas
*Yapıştırıcı
*metre,cetvel
*Enli siyah kurdele
*Gömlek düğmesi için,düğme boncuk tarzında şeyler
*hazır papyon veya kurdeledan sizde yapabilirsiniz.
Bukadar :D
Öncelikle kutumuzun boyutlarını ölçerek bir kağıda not almalıyız,siyah kartonumuzu bu ölçülere göre keserek kutu giydirme işlemini yapıcaz.Ben burda hem ucuz hem kolay olmasına adına siyah karton kullandım ama isteyenler siyah kadife kumaş veya satende kullanabilir,bu tür malzemeleri yapıştırmak için basit yapıştırıcı yerine silikon kullanmalısınız.

İkinci aşamada beyaz A4 kağıdından veya beyaz kartondan kutuyu ortalıcak şekilde üçgen bir parça kesiyoruz,bu parçayı gömlek olarak kullanıcaz.A4 kullananlar 2 kat şeklinde kutunun ortasına yapıştırabilirler.

yapıştırdığım beyaz kağıt kenarını kamufle edicek şekilde enli siyah kurdelamızı gömleğin yaka kısmına yapıştırıyoruz.daha sonra beyaz kağıdımızın üzerine papyonu ve düğmeler için elimizde bulunan boncukları veya taşları yapıştırıyoruz.

Cep için yine a4 kağıdından kuçuk bir üçgen kesip yapıştırıyoruz ve yaka yaptığımız gibi alt sınır bölgesini kamufle edicek şekilde küçük bir parça kurdeleyi üstüne yerleştiriyoruz.

bundan sonrasında isteyenler içine saten kumaş yapıştırabilirler veya istediğiniz renk kağıtla kaplayabilirler veya bu haliyle bırakırlar tercih sizin :D bunun gelin kutusu versiyonuda var tabi ama onuda biz anca kendi kendimize yaparız,damat tarafından beklemeyin boşuna :D :D

Bohça ile beraber götürmeyi düşününler şöyle bir kombin yapabilirler(tabi önceden bohçaydı şimdi çekçekli valiz,hayat değişiyor be hafız :D :D :)
alıntı resimdir
sandık halininde birkaç fotosunu ekliyim fikir olsun sizlere ;




2 yorum:

  1. acaba yapıştırıcı olarak ne kullandınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silikon tabancası ile malzemenin sadece kenarlarına sürerek kullanabilirsin,yada 502 gibi kuvvetli yapıştırıcıları kutunun üzerine sürüp yapıştırabilirsin.

      Sil

Bunlarda Dikkatinizi Çekebilir?? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...