7 Mayıs 2015 Perşembe

5 soruyla Nedir Silhouette Cameo?


Kendileri Türkiye de siluet olarak geçen genellikle hobi amaçlı küçük çaplı kesim makinasıdır.Türkiyedeki tek distribitörü A ve A Endüstriyel Lazer firmasıdır.Zaten google silhouette türkiye yazarsanız ilk açılan site http://www.siluet-tr.com/ bu firmaya aittir.Satışı online olarak yapılıyor,almak isteyenler site üzerinden makine veya malzemelerini siparişi verebiliyor.http://www.silhouetteamerica.com/ siteside yurt dışındaki ana bayisidir.

Nette malesef bu cihaz ile ilgili türkçe açıklama veya yorum bulmak mümkün olmuyor.O yüzde böyle bir yazıyla bildiğim kadarıyla sizleride bilgilendirmek istedim.Soru cevap şeklinde gidersem sanırım daha açıklayıcı olucak;

1)Silhouette Cameo ile Ne Tür Malzemeler kesebilirim?

Bu kesici ile  kağıt, karton, folyo, vinil, kartlar, kumaş, yapışkanlı ince kumaş, tekstil üzerine yapışan ısı transfer malzemesi ve çok daha fazlası dahil olmak üzere geniş bir malzeme çeşidini kesebilir. 
Max kesebileceği karton ağırlığı 210 gramdır.
Bıçaklı bir sisteme sahip olduğu için KEÇE kesimi ve dokulu malzeme kesimi mümkün değildir.Böyle bir kesim denemesi bıçakta körelmelere neden olacaktır.

2)Silhouette Cameo'nun kutusu içinden neler çıkıyor?
  • Cihaz ve adaptör
  • USB bağlantı kablosu
  • Asetat : kağıt karton gibi malzemeleri üzerine yapıştırarak kaymayı engellemek için kullanılan malzemedir.
  • Bıçak tutucu ve bıçak
  • Silhouette program kurulum cd'si
  • İngilizce eğitim video cd'si
  • İngilizce kullanım kılavuzu
  • 10 usd'lık indirim kuponu


3)Silhouette Cameo ile Portrait arasındaki Fark nedir?

Silhouette Cameonın kesim eni 30 cm iken Portrait'inki 20 cm'liktir.Cameo da bulunan yan tarafındaki tuş takımı ve ekran bölümü yoktur.Programına kadar diğer tüm materyaller ve kesim kalitesi aynıdır.


4)Silhouette Cameo Hangi Programlar ile Çalışır ?
Cihazı çalıştıran Silhouet studio adında kendi programı mevcuttur.Bu program kendi desenlerinizi çizme imkanı verdiği gibi kütüphanesinde bulunan hazır desenlerden de kesime gönderebiliyorsunuz.Her hafta america sitesinde bir desen ücretsiz oluyor,onlarıda takip ederek kendinize bir arşiv oluşturabilirsiniz.Ücretli olan diğer desenlerin de fiyatı 1 usd civarı oluyor.(http://www.silhouettedesignstore.com/)Programı piyasadaki çizim programları gibi karmaşık değil,oldukça basittir.Bilgisayar ile ilgilenen biri biraz kurcalama ile rahatlıkla kullanabilir.
Ayrıca corel,adobe illustrator gibi programlar ile gerekli eklenti satın alınarak çalışabilmektedir.

5)Silhouette Cameo;Corel veya Illustrator ile Nasıl Çalışır?


Yukarıda dediğim gibi eklentiyi bu linkten satın almanız gerekmektedir.Satın alırken mail adresiniz ile bir hesap oluşturmanız ve kredi kartı bilgilerini vermeniz gerekiyor.Daha sonra Elektronik kart olarak satın aldığınız eklentinin key(şifre)'ini mail adresinize gönderiyorlar.Bu şifreyi girerek cihazı aktifleştiriyorsunuz.

Daha sonrada corelde aşağıda fotoğrafını eklediğim bölümden direk cameo'ya gönderebiliyorsunuz.Illustratordan çalıştırmadığım için o programdan detayını bilmiyorum.Kullananlar varsa yorum bölümünden diğer kullanıcılara yardımcı olmak amaçlı açıklayabilirler.


Diğer bir yazıda kendi programı ile ilgili sorun yaşanan ana özellikleri yine 5 soru 5 cevap ile açıklamaya çalışıcam ;)umarım birilerine faydası olur :) :)


20 yorum:

  1. Merhaba, yurt dışında bir arkadaşım vasıtasıyla silhouette cameo getirtmeyi düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz almam gerekn ek parçalar & aksesuarlar var mıdır, örneğin mat seti vs var, zaten içinden çıkıyor almaya gerek var mıdır? Bir de sistemde ücretli çizimler dışında ücretsiz çizimler de var mı? İyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Mat dedigimiz halisinin bir sure sonra yapiskanligi gidiyor,birde bicaklarinda kullanima bagli korelme yada kirilma olabilir.Bu ikisini ekstradan alabilirsiniz.cizimler icinde mail adresinizle uye olduktan sonra kendi library bolumunde haftalik bir desen ucretsiz,onlari takip edebilirsiniz.begendiginiz bir cizim olursada 1 dolar civariydi fiyatlari:)

      Sil
  2. Merhaba,
    bu cihaz kesim dışında baskı da yapabiliyor mu?
    Ornegın bır tısorte baskı yapabılır mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesefki hayir,sadece kesim yapabiliyor.

      Sil
    2. Merhaba,

      Blogu ve yorumunuzu yeni gördüm. Cameo 3 ile tekstil üzerine de baskı yapılabilir. kesimi alacaksınız ütü ile sıcak baskı yöntemi ile baskısını yapacaksınız.

      Sil
  3. merhaba, ürün a4 boyutunu kesebiliyor mu? en 20 cm olarak belirtilmiş, a4 21 cm olduğu için soruyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesici 2 farkli boyutta satiliyor.buyuk olan(cameo) a4 boyutunda kesiyor,almayi dusunurseniz yeni modellerin ozelliklerini tekrar kontrol etmenizi oneririm

      Sil
  4. merhabalar; malum yazılım programlarını ev kullanıcısı olarak genelde lisansız kullanıyoruz. corelin lisansız olması cameo 3 için sorun çıkarır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir problem cikartmaz ama yukardada dedigim gibi standart pakette corelden direk kesime gonderemiyorsunuz,bir eklenti satinalmalisiniz.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim. Evet 40 dolar civarı bir ücret karşılığında eklentiyle aktivasyon yapılıyormuş.

      Sil
  5. Admalzede yaklaşık 3 aydır ev tipi cameo tarzı bir kesici arayışındayım, ilk olarak rolantın stika ürünleri üzerinde durdum ancak fiyat bakımdan cameo daha avantajlı konumda şuan.

    Kullanım amacım öncelikle hobi olduğunu belirtmek isterim. etrafımda ki profesyonel olarak reklam işi ile uğraşan arkadaşlarım ısrarla 60 lık cihazlar önermektedir. Hiç bir şekilde "ben bir ev kullanıcısıyım o kadar büyük cihaza ihtiyacım yok" sözümü dikkate almıyorlar:) Sanırım arkadaşlarım profesyonel göz ile baktıkları için.
    Neden ihtiyaç duydum: Önceliğim folyo kesimi, biraz araçlara ve tasarıma meraklı biriyim. Ülkemizde stiker lar kalıplaşmış sabit ve tek düze kişiye özel hiç bir şey bulamıyorsunuz. Yaptırmaya kalktığınızda ise ya fikrinizi anlatıp uygulatamıyor yada ilgili tasarımcı sizi fazla sallamıyor. Bu sebeple az cok tasarım programlarına(bu arada meslektaş sayılırız) aşina biri olarak aldım sazı elime. Örneğin bir jpeg dosyasını vektörel hale çevirip detayları minumum düzeyde tutarak folyo kesimi yapmak istesem bu cihaz benim ihtiyacımı karşılar mı? İllaki bu tasarımın detaylarına bağlı olduğunun farkındayım.

    https://youtu.be/_MmuHYYFFys

    Bu tarz bir tasarımı folyo kesimini bu cihaz yapabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu makine dediginiz 60lik makineler oncesi bulabilceginiz en iyisi bence.attiginiz videolardaki kesimleri yapabilir yalniz onemli olan bicak agzinin iyi olmasi,basinc ve hiz ayarlarinin dogru yapilmasi.ilk baslarda bunlarda zorlanabilirsiniz ama sonrasinda problem yasicaginizi sanmiyorum.birde bu makinenin digerlerine gore kisiti olcude 60lik gibi genis degil,ama hobi icin yetrli diye dusunuyorum☺

      Sil
    2. çok teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldunuz. Programı indirip biraz kurcaladım ama deneme yapmadan video tarzında ki kesimlere geçemeyeceğim aşikar.
      ben bir site buldum netten tr uzantılı resmi sitesi sizin tavsiye edeceğiniz başka bir alım yapacağım yer var mı?

      Sil
    3. Turkiyede zaten bir firma var,bende yukarda linkini vermistim buyuk olasilikla sizde ayni siteyi bulmussunuzdur.bunun disinda yurtdisindan direk siparis verseniz gumruge takilir diye dusunuyorum,birde kargo ne kadar tutar orasi muamma.

      Sil
    4. Evet aynı site saolsun arkadaş lar ilgili, sizede çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. yada bu;

    https://youtu.be/bW9jFEiNzag

    YanıtlaSil
  7. Merhaba tasarım programını ücretsiz olarak indirip kullanabilir miyiz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucretsiz indirebilirsiniz ama makine olmadan pek birseye yaramaz amaciniz cizim programi ogrenmekse corel i tavsiye ederim

      Sil
  8. Merhaba, başka programlardan kendi programına çalışmayı atabiliyor muyuz? misal corelden kaydedilen pdf dosyasını kendi programı açıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corelden direk gondermek icin eklentiyi secip indirmeniz gerekir,akterbatif olarak dxf formatinda kaydedip programda acabilirsiniz ama boyutlarinda farklilik olabilir,tekrar duzenlemeniz gerekir

      Sil

Bunlarda Dikkatinizi Çekebilir?? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...